Novi Sad
17.09.2011.
11:04
Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Aleksandar Milosavljević smatra da je u toj ustanovi neophodno sprovesti socijalni program, ali da se još čeka konačna verzija ponude zaposlenima.
  • majstor klime

    22.09.2011 07:30
    Pitam se da li ce socijalnim programom biti moguce da se na primer na mesto majstora klime premesti upravnik SNP-a, ili ti njegova saradnica direktorica baleta, koja je desetak godina primala platu kao baletski igrac a nije imala niti jednu baletsku predstavu. Trenutno je njeno mesto baletskog igraca, kako kazu u pravnoj sluzbi SNP-a, zamrznuto, a kada joj prestane funkcija direktorice vraca se na mesto baletskog igraca.
  • Dragan

    19.09.2011 05:16
    Sta ce pozoristu majstor za klime stalno zaposlen, kao i svi raznorazni majstori. Takve poslove treba da ovablja spoljna kuca specijalizovana za takve stvari i da po potrebi naplacuje usluge odrzavanja (tehnicko odrzavanja, spremanje, obezbedjenje i sl.). Tehnicki saradnike treba svesti na minimum, na primer saradnike koji su direktno vezani za umetnicki program. Pozoristu ne prebaju ni stalno zaposleni umetnici. Svi treba da rade po ugovoru - koliko rade toliko da budu i placeni, a ne da primaju istu platu bez obzira da li mesecima nemaju angazman ili imaju svako vece predstavu.
  • Katarina

    18.09.2011 05:39
    ma nemoj
    A kad bi se malo našalili paprvo napravili sistematizaciju, a onda otpustili nepotebne radnike? Ovako ode ko neće da radi, a onda se na njihova mesta primaju novi, jer naravno da glumac ne može biti vatrogasac i tako ukrug, a mi sve to lepo plaćamo, kao i dosadašnje razbacivanje parama.
  • Tiristor

    17.09.2011 13:50
    Ma treba ih sve otpustiti, pa onda zaposliti samo sa ugovorima na određeno i honorarno po projektu. Ko sve dobija platu u toj kući, to je strahota. SNP je odavno socijalna ustanova gde su raznorazni pozapošljavali vanbračnu decu, ljubavnice i slično. A inače ih svega jedna četvrtina stvarno radi nešto, ostale mrzi i da dišu.
  • Bozidar

    17.09.2011 13:12
    m.m.
    a da vi prvo naterate onu bagru koja je ojadila snp da ispljuje pare nazad pa da se onda bavite socijalnim programima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna